Ekonomi Redovisning

Fastställande verifikation

Rutinen Dagboksfastställande använder Ni för att uppdatera bokföringsordrar/verifikat till huvudbok (projekt), saldobalans, resultat- och balansräkning.

Använd aldrig Dagboksfastställande för att köra en fastställande på leverantörsfaktura/ kundfaktura eller något annat delsystemen i PP7. Fastställande ska alltid köras i respektive rutin

AnvändarID
Ange ert AnvändarID om fastställande endast ska köras på de verifikat som Ni har skapat. Anger Ni inget AnvändarID så körs fastställande på alla som inte är uppdaterade, i angivet verifikationsintervall.
Verifikationstyp
Här föreslås verifikationstyp ”V”, då den är vanligast i denna rutin, men den går att ändra till exempel till X, T osv.
Återutskrift
  • Nej anges om det är en ny fastställande, som ska skrivas ut för första gången.
    • Ange verifikationsnummer, från och med samt till och med. Anges inget urval tas samtliga ej tidigare uppdaterade verifikat med.
  • Ja anges om det är utskrift av tidigare utskriven fastställande.
    • Om man inte vet listnr/loggnr hämtar man det från Radinfo i ”Fråga på verifikation”. Har man angivit Nej, ovan så hoppas fältet över.
  • En återutskrift innebär bara en utskrift av fastställande, ingen uppdatering sker.
  OBS! Om debet och kredit inte är lika eller om kontot saknas sker ingen fastställande av verifikationen!