Behörigheter

Varför behövs olika behörigheter?

I olika delar av systemet görs begränsningar av visning som baseras på vad användaren har för roll.

Portalerna

• Administratörsportalen samt VD/Chefs-portalen visar alltid information för hela bolaget
  • Avdelningschefsportalen visar information begränsad till användarens resultatenheter (om användaren också är begränsad till egna projekt går detta före – rekommenderas ej!)
  • Projektledarportalen visar information specifikt för projekt som finns i projektledarens ansvar (projektledare, granskare, projektåtkomst)

Tid och Reseräkning

• Som tid-användare kan du enbart registrera tid/reseräkning för dig själv.
  • I projektledarportalen kan man enbart registrera tid på sig själv OM begränsning egna projekt är satt. Annars finns möjlighet att registrera på andra.

Attest tid och reseräkning

• Enbart användare med behörighet superadmin och över kan attestera andra attestanters tid och reseräkningar.

Projekt- och Projektsammandragsvyn

• I första hand begränsas visning till begränsning egna projekt, i andra hand per resultatenhet vid behörighet resenh. Detta oavsett portal!

Uppdrag- och Uppdragssammandragsvyn

• I första hand begränsas visning till begränsning egna projekt, i andra hand per resultatenhet vid behörighet resenh. Detta oavsett portal!
    OBS! Vid begränsning resultatenhet kan urvalslistor och vyer upplevas något långsamma vid stora mängder uppdrag.

Urvalslistor

• Globala filter på behörighet finns i systemet, vilket slår igenom i urvalslistor och medför att dessa enbart visar de val man är behörig på.
    Vissa undantag finns:

• I tidregistrering och reseräkning visas alltid alla uppdrag

Rapporter

• De flesta rapporter har begränsning mot behörigheter. Tänk dock på:
    • Projektrapporter visar oftast enbart projekt man är projektledare för (ej granskare eller projektåtkomst). Undantaget är Projektsammandrag valfri som även visar projekt man är granskare för.
    • Många rapporter i projektledarportalen sätter automatiskt inloggad projektledare i urvalet för rapporten.