Uppdrag – Arbetsorder

Så här

1.

Arbetsordern innehåller den information som behövs för den eller de som ska utföra jobbet. Rubriker och vilka fält som ska vara med är helt parameterstyrt och kan alltså se lite olika ut beroende på vad man har satt upp för inställningar för just ditt företag.

Informationen som skrivs in här är också den som används till mobil arbetsorder.

Utf.datum och tid
Ange det datum och tid då arbetet skall utföras. Visas i mobil arbetsorder.
Ansvarig
Ange ansvarig resurs för arbetsordern. Som default sätts inloggad användare vid skapande av arbetsordern, om fältet lämnas blankt. Detta fält styr arbetsordern till rätt mobil användare. Ska flera personer arbeta på samma jobb, krävs att man jobbar med Planering.
Aktivitet
Ange vilken aktivitet arbetet skall utföras mot, för uppföljning. Visas i mobil arbetsorder.
Arbetstyp
Ange vilken typ av jobb Uppdraget gäller.
Startdatum/Slutdatum
Ange ett datumintervall för arbetet. Dessa fält fylls i från mobil arbetsorder när jobbet blir återrapporterat.
Valfria fält
Tio valfria fält med information om t ex adresser och kontaktpersoner kan sättas upp grundparametrarna och visas här. För mobil arbetsorder är vissa fält krävande, se mer information i hjälp för registervård.
Meddelande
Här kan Ni skriva ett meddelande som inte syns på fakturan. Texten visas i mobil arbetsorder.
Notering

Här visas en notering som återrapporteras från mobil arbetsorder. Fältet kan användas för övrig intern notering också.

Layout

Här väljer Ni vilken layout Ni vill ha på Utskriften om den skiljer sig från standard. Er egen layout skapar Ni i PPDesign

Genvägar

Genvägar direkt till planering och underhållslogg finns i denna flik, om funktionerna är aktiva i PP7.

Utskrift

Möjlighet finns att skriva ut en arbetsorder direkt på skärmen i PDF format, eller skicka utskriften direkt till stadardskrivaren.

Skype

Det finns även möjlighet att skicka information till användare via Skype SMS. För detta krävs att ni har ett Skype-konto med kredit och Skype installerat på den dator ni jobbar på.

Utseendet på arbetsordern kan ändras i powerpoint och PPDesign.