Skapa anställda/resurser

Anstallda

Här lägger ni in alla anställda som ska tidrapportera.

Anställd/Resurs

Ange en identitet på den anställde. Identiteten ska vara samma som inloggningsidentiteten om tidrapportering ska göras av den anställde. Är den anställde även projektledare eller arbetsledare använd samma identitet även som projektledare och användare.

OBS! Använd samma identitet på personen som anställd, projektledare och som användare.

Förslag: använd 2 positioner ur förnamnet och 2 positioner ur efternamnet. Alternativt förnamn + 1 position ur efternamn. Om flera anställda får samma kombination kan ni lägga till 2, 3 och så vidare som ett suffix. T ex blir då Kalle Karlssons ID KAKA.

I registerdata finns möjlighet att lägga in en annan identitet till lönesystemet. Ni kan använda er av denna möjlighet om det finns ett vedertaget ID-begrepp på ert företag för anställda, t ex ingen vet vem KAKA (Kalle Karlsson) är, men kanske KALLEK.

OBS! Klicka på knappen ’Skapa anv’ för att skapa en användare i systemet med samma ID som den anställde. Klicka på knappen ’Skapa PL’ om denna anställda även ska finnas upplagd som Projektledare i systemet.