Rapporter i PP7

I PP7 finns många väldigt många rapporter som fyller sina syften. Ibland är det dock svårt att hitta rapporterna och att sortera ut de man vill arbeta med. Därför har vi nu gjort ett stort jobb med att slå samman alla rapporter och lagt dem i en sökbar, lättöverskådlig rapportöversikt.

Självklart har ni alla menyer kvar som tidigare, så att ni kan hitta tillbaka till era rapporter på samma sätt som tidigare. Men i stället för att öppna en separat rapportutskriftsvy för varje rapport, kommer ni nu till rapportöversikten med vald rapport redo. Vi har också möjlighet att skräddarsy rapporter i viss mån till er, och lägga in dem i rapportöversikten!

Vi tror och hoppas att detta kommer att underlätta arbetet med era rapporter!

Rapportöversikten

Så här ser Rapportöversikten ut. Här har man klickat in sig direkt till översikten från Övrigt -> Rapportöversikt.

Det är också möjligt att komma hit genom att klicka på någon av de menyposter som finns under respektive menyflik. Då öppnas rätt rapport direkt.

Utskrift

Menyposterna ligger kvar som tidigare i PP7, men i stället för att öppna en egen urvalsvy, så öppnas Rapportöversikten, förvald med den rapport man klickat på. Man kan så klart också gå direkt till Rapportöversikten i Registervård om man har de behörigheterna.

Sätt filter, välj om rapporten ska skrivas som PDF eller som Excel-fil och klicka på skriv ut.

Rapporten visas på din skärm och du kan där välja att skriva den till skrivare eller spara ned den till din dator.

Om du valt att skriva rapporten till Excel så laddas Excel-filen hem till din dator så du kan öppna den eller bearbeta den på önskat sätt.