Mobile Clear Cache

Efter en uppdatering av PP7Mobile kan det hända att cache-minnet måste rensas på enheten för att appen ska fungera felfritt.

Det finns olika webbläsare som kan användas i en Android- eller iOS-enhet. Här visas hur man rensar cache i Google Chrome respektive Safari.

Android

1. Öppna Chrome-appen .
  2. Tryck på Mer Mer och sedan Inställningar.
  3. Tryck på Sekretess och sedan Rensa webbinformation under Avancerat.
  4. Högst upp trycker du på rullgardinsmenyn under Rensa data från.
  5. Välj en tidsperiod, t.ex. den senaste timmen eller den senaste dagen. Om du vill radera allt väljer du tidens början.
  6. Markera de typer av information som du vill ta bort.
  7. Tryck på Rensa data.

iOS

Så här rensar du information från enheten:

• Om du vill ta bort Cache-lagrad information på enheten trycker du på Inställning > Safari > Avancerat > Webbplatsdata. Här kan du antingen
    • Söka fram just den adress som PP7 appen finns på
    • Välja att ”Ta bort alla webbplatsdata” genom att trycka på knappen längst ned i bilden
  • Om du vill rensa historik och cookies i Safari trycker du på Inställningar > Safari > Rensa historik och webbplatsdata. Att rensa historiken, cookies och surfdata från Safari ändrar inte Autofyll-informationen.

När det inte finns någon historik eller webbplatsdata att rensa blir inställningen grå. Inställningen kan också bli grå om föräldrakontroller används för webbplatser. Om du vill kontrollera dina inställningar väljer du Inställningar > Allmänt > Begränsningar och bläddrar till Tillåtet innehåll.