Attest och betalning

Manuell utbetalning – Utland

I kolumnen:

Betaldatum Fyll i när betalningen gjorts

Valuta Välj den valuta som betalats på fakturan

Kurs  – Får ni fram genom att dela SEK belopp med Valutabeloppet ex 9,000

Valbelopp och kassabelopp kommer att komma fram automatiskt när kursen skrivs och ni tabbar vidare till de båda kolumnerna. Även reskontrabeloppet fylls i automatiskt men bör kontrolleras så att det överensstämmer med det faktiska beloppet som är registrerat i reskontran.

Använd betkod U

Belopp är det ordinarie beloppet i svenska enkronor som registrerades när fakturan kom.

Differensen som uppkommer om det är någon hamnar på differens konto enligt parametrarna förinställt på 8430.

Om delbetalning görs av fakturan ligger resterande belopp kvar för betalning .

För att göra flera betalningar på samma verifikat måste belopp och betalkod vara det samma.  Undantaget är K verifikat som alltid gör ett verifikat per betalning.

I Registervården finns parametrar för vilken valutakurs som ligger till grund för vad programmet hämtar sin information ifrån.

Valuta kurserna behöver uppdateras allt efter behov. (Om man har PP7Natt aktiverat så sker uppdatering av valutor i nattrutinen.)

Ni hittar det under Registervård / Underhåll – Valutor