Mobile Registervård

Komma igång med mobilappen

Innan ni kan komma igång så måste så klart PP7 Mobile installeras hos er. Detta görs av PP7 konsulter. Ni får sedan en länk till var ni hittar mobilappen skickad till er.

När det är klart måste en del ställningstaganden och inställningar göras av er enligt nedan punkter.

1.  Bestäm hur ni vill tidrapportera. Det finns två varianter i PP7 Mobile
    1. Tid per vecka – denna metod är bra om man arbetar på samma jobb under en längre tid, eller några få jobb per vecka. Här registreras tid som lagts ned på de olika jobben för en hel vecka åt gången.
    2. Tid per dag – om ni åker ut på många småjobb kan denna metod passa bättre. Här rapporteras tid för varje enskild dag och flera typer av tid kan rapporteras på en gång, t ex arbete, restid och kilometer.
    3. På varje anställd kan ni välja vilken metod just den personen vill arbeta med.
    4. OBS! Om ni växlar från att jobba med Tid per vecka, till Tid per dag, så kommer ni inte se era tidigare registrerade veckor i mobilen!
  2. Inställningar för artiklar
    1. Tid per vecka – markera på artiklar i Interna artikelregistret om de ska synas i mobilappen eller inte
    2. Tid per dag – gör ovan punkt, men sätt även upp vilka standardartiklar som skall visas direkt i registreringsbilden i PP7 Registervård -> Grundparametrar -> Tidredovisning -> Parametrar
  3. Om ni inte vill att vissa projekt ska vara tillgängliga i mobilappen kan ni markera rutan ’Visa ej i mobil’ i projektvyn.
  4. Om ni ska arbeta med mobil arbetsorder behöver ni se till att de leverantörer som ska kunna väljas för uthämtning av material finns synliga i mobilen. Gör det genom att markera rutan ’Visa i mobil arbetsorder’ i Leverantörsregistret.
  5. Ni bör också sätta upp Checklistor om ni ska arbeta med arbetsorder och checklistor. Gör detta i Registervård -> Underhåll -> Checklistor
  6. Till sist måste ni markera på de anställda i Systemunderhåll att de ska ha tillgång till den mobila appen.

OBS! Tänk på att PP7 samt alla webappar måste startas om efter ändringar i Registervård!

Grattis! Nu kan ni börja jobba med mobilappen!