Tips och trix

Följa upp interna kostnader

I de flesta företag vill man kunna följa upp interna kostnader för t.ex verktyg och kläder.

Detta gör du enklast genom att lägga upp ett internt projekt där varje post man vill följa upp blir ett uppdrag.

Så här skapar du ett nytt projekt

1. Gå till tabben, Projektdata.
  2. Välj vilken ResEnh projektet ska tillhöra.
  3. Välj ansvarig Projektledare för projektet, som standard kommer ansvarig att vara du som är inloggad.
  4. Ett Projektnummer genereras automatiskt när du har sparat alla uppgifter. Se till att även namnge projektet i rutan bredvid projektnumret.
  5. Välj sedan vilken typ av projekt i Anbud/Löpande, där finns det typer som Anbud, Löpande, Frånvaro, Interna projekt och Avtal.
  6. Välj den kund som har beställt projektet.

Nu har du alla obligatoriska uppgifter för att kunna skapa ett projekt, men det underlättar för dig och alla andra om du kan fylla i fler uppgifter än så. T.ex. Anbudssumma för hela projektet, Start- och sluttid för projektet och hur många uppdrag som kommer ingå i projektet.

Ett internt projekt är skapat

På bilden ser du ett internt projekt.

Som kund har vi valt nr 1, ”Byt kund”. Det fungerar alldeles utmärkt att arbeta med projektet med det kundnamnet så länge vi inte ska fakturera.

Notera också att vi valt att det ska vara ett ”internt” projekt i listan bredvid ”Anbud/Löpande”. Det ser vi också markerat i punktlistan.

Vi kan också välja att projektet inte ska synas i mobil om vi skulle vilja göra den inställningen.

Nu skapar vi de uppdrag vi behöver

1. Under skuggningen ser du att vi först valt uppdrags-tabben på projektet och sedan valt att lägga till ett nytt uppdrag.
  2. Som default kommer PP7 att vilja skapa ett uppdragsnummer som kommer matcha projektet. Men genom att klicka på knappen ”Ange nr” kan vi själva bestämma vad uppdraget ska ha för nummer.
  3. I det här fallet väljer vi att skriva ett nummer som också matchar våra anställningsnummer. Man kommer inte få duplicera ett redan befintligt uppdragsnummer om man väljer att ignorera projektnummerdelen i uppdragsnumret.
  4. Vi skriver namnet på den anställde som uppdragsnamn.

Lista över alla uppdrag vi behöver

Vi lägger upp så många uppdrag som vi behöver. Ansvarig för attest vid inköp till uppdragen kommer i det här fallet kommer Kalle vara som är projektledaren.

Vi har också valt att behålla det förskapade uppdraget men har ändrat namnet på det för att ange att det gäller saker som är allmänna.