Bakgrundsprocesser

Webbade system arbetar på ett annorlunda sätt vanliga Windows-program, då de skickar och tar emot data från en server vid händelser på ett annat sätt. Detta gör att en del av de tunga rapporter och processer som finns i systemet inte riktigt kan köras fullt ut. Förrän nu!

Vi har nu byggt en funktion där användaren sätter igång en process på servern, kan arbeta vidare med annat, och sedan blir notifierad direkt i systemet när processen är färdig.

Rapporter

Vissa rapporter får du välja om du vill köra dem i bakgrunden eller direkt. Om du vet eller misstänker att rapporten kommer ta tid, så kör den i bakgrunden.

Start

När du startar en process så blir du meddelad enligt bilden här bredvid, och du ser hela tiden processen arbeta i övre delen av systemet.

När processen har startat så kan du jobba vidare med andra saker i systemet.

Slut

När processen är färdig så får du ett meddelande i övre delen av systemet och klickar du där tas du till rapporten eller processen du startat. Meddelandet försvinner när du klickat på det.

Du blir också meddelad om något har gått fel här och kan i så fall kontakta support för hjälp.