Leverantörsreskontra

Ändra/Spärra levfaktura

Efter att leverantörsfakturafastställande är körd så ändrar ni leverantörsfakturan genom att klicka på ändring av leverantörsfaktura. Här ändrar ni betalningsdatum, spärrar fakturan temporärt eller spärrar med belopp. Spärr med belopp måste öppnas manuellt medan temporär spärr öppnas automatiskt så fort definitiv betalning har körts. Vill ni ändra fakturan innan fastställande klicka i registrering eller definitiv registrering och hämta upp fakturan med hjälp av verifikationsnumret och ändra den.

Funktionen används för att ändra vissa uppgifter i leverantörsfakturor, såvida de inte är slutbetalda. För att ändra eller spärra en tidigare registrerad leverantörsfaktura, måste Ni fylla i verifnr/fakturanr.

Förfallodatum

Förfallodatum ändras här

Bocka i Ändring och ta upp fakturan det gäller

Ändra datum i ”Förfallodatum” tryck sedan på Spara

Spärr

Markera här om Ni vill spärra en faktura (hel eller delbelopp).

Spärrbelopp

Här föreslås fakturans totalbelopp.

Det går att ändra till ett delbelopp, till exempel ett belopp det
är tvist om. Det belopp som anges går inte till betalning,
medan resterande belopp betalas på förfallodag.

OBS! Beloppet är spärrat tills man manuellt går in i rutinen och tar bort spärr och belopp.

Betalningssätt

Vill man ändra betalningssätt gör man det här.

Gå med Tabb till OK.

Valuta t.o.m. Projekt

Valuta, Valutakurs, Valutabelopp, Belopp
Moms, Resultatenhet samt Projekt visas
men är inte ändringsbara.