Uppdrag – Kalkyl/Prognos/Utfall

Prognos som görs för uppdraget överrider prognos för Projekt. Så har du gjort en massa prognosarbete för projektet kommer den informationen att försvinna om du uppdaterar prognosen för ett uppdrag.

Här kan kalkyl, prognos göras för uppdraget. Utfall på respsektive kalkylgrupp, aktivitet eller konto visas också. Hur kalkyl och prognos ska göras anges i grundparameter.

Utfall

Klicka på en rad som har utfall för att se på detaljnivå vad utfallet består av. Utfallsvyn som öppnas visar varje transaktion som ingår, det kan vara tid, levfakturor, material etc. I den högra delen av vyn visas tillhörande fakturabild, tidrader eller materialuttag.

Klick på en rad tar en vidare till Fråga på tid, Fråga på verifikation, Leverantörsfakturafråga etc.

OBS! Om parameter är satt att projektledare ej får se kostpris, visas ej tidrader.

OBS! Om ni vill ange en positiv kostnad så måste värdet föregås med ett minus-tecken, då automatisk tecken-vändning sker. För att ändra tillbaka värdet till negativt, måste det först raderas och raden sparas, och sedan ange en ny kostnad!

Läs mer om Kalkyl, prognos och utfall under projekt.