PP7 behöver kunna skicka mail

PP7 behöver kunna skicka mail till användarna av PP7.

Dels skickar vi uppgifter från systemet till de olika användarna som gäller de olika projekten. Men det skickas också en logfil för nattrutiner och linkande som körs av programmet. Därför behöver PP7 ett konto som står som avsändare. Ofta använder man ”info@”-addressen. Men det går bra med ett konto som är dedikerat bara till detta. För att testa att det fungerar är det bra också om kontot kan ta emot e-post. (knappen efter lösenordet skickar ett mail från e-postadressen tillbaka till samma igen.)

Epostadressen anges i PP7 Registervård under ”Parametrar” -> ”Grundparametrar

För att sätta upp detta behövs således följande för det användarkontot som ska vara avsändare.

• e-post
    • användarnamn
    • smtp server
    • port
    • lösenord