Lägga upp bokföringsperioder

Innan man börjar bokföra på nytt år behöver man lägga upp nya tidperioder.

Gå till Registervården -> Årsrutiner -> Årsbearbetningar -> Bokföringsperioder

Om året du vill lägga upp inte finns så  tryck på ”Rensa allt” och skriv sen manuellt in bokföringsår – två siffror ex 19 för 2019. Lägg sedan till bokföringsperioder – period med fyra siffror och periodens datumintervall. Ex period 1901 datum from 2019-01-01, datum tom 2019-01-31. Tryck på spara knappen i menyn.

Genom att trycka på knappen bredvid bokföringsår kan du se vilka år som är upplagda