Ekonomi Fakturering

Kundfakturahantering

I PP7 finns olika flöden att välja på när det gäller kundfakturering.

• Projektledaren gör klart underlaget för fakturan och klarmarkerar den och sedan skriver Administratören ut och fastställer.
  • Projektledaren skriver även ut och fastställer, Administratören kan ta ut löpande återutskrifter på journaler om så önskas.

Här kan du läsa mer om hur en kundfaktura skapas: Fakturering.

Utskrift

Om projektledaren gör klart underlaget för fakturan och klarmarkerar den, så får Administratören upp en notis i Dashboard att det finns fakturor att skriva ut. Klickar man på den länken kommer man till utskrift av fakturor där utskrift kan ske. Fakturorna slås ihop till en enda stor PDF-fil och laddas ned till din dator för vidare behandling. Bilden till höger visar den vy som visas i detta fall.

Om inställning är gjord att projektledaren även skriver ut fakturan, får Administratören en annan vy för utskrift. Denna variant är den som rekommenderas som arbetssätt, då det tillåter att fakturan kan få bilagor tillagda på ett enkelt sätt.

Fastställande

Fastställande görs för att fakturan skall bekräftas och kunna användas fullt ut i systemet. Det betyder att fakturan är helt färdig.

OBS! Vid fastställande skickas e-fakturor till mottagande tjänst om de inställningarna finns på kunden!

Administratör

Administratören har möjlighet att fastställa alla kundfakturor på en gång, eller ett urval. Här finns också möjlighet att lägga till bilagor till en faktura innan fastställandet genom att klicka på knappen Lägg till bilaga.

Projektledare

En inställning i PP7 kan göra att projektledaren kan fastställa en enskild faktura genom att klicka på knappen Skriv ut faktura och välja Fastställ i menyn som visas. Denna funktion är till för att projektledaren lätt ska kunna fakturera samma uppdrag snabbt igen.

Efter fastställande

När fakturan är fastställd så finns den tillgänglig i systemet som en intäkt och att titta på i Kundfakturafråga.