Frågor Frågor och register Kundreskontra

Kundfråga

Kundfråga i PP7 används som en översiktvy över allt som har hänt på kunden sedan start. Om du söker information om kunden är det hit du ska gå! Här kan man söka information om kundfakturor, adress, kontakter, dokument med mera. Du kan inte ändra någon information här, bara titta.

Översikt

Här hittar ni de senaste öppna kundfakturorna, statistik för kunden samt kundhändelser.

Öppna uppdrag

Ni finner också alla uppdrag som ligger öppna mot kunden just nu. Klicka på ett uppdragsnummer för att komma till det uppdraget. Vill ni se alla uppdrag, stängda såväl som öppna, så kan ni klicka på knappen Visa alla.

Öppna ärenden

Arbetar ni med ärendehantering i PP7 så hittar ni även alla öppna ärenden på kunden här. Klicka på ett ärendenummer för att ta dig till det ärendet. Använd även här knappen Visa alla för att se alla ärenden, avslutade och öppna, för denna kund.

Statistik

Statistik över kundens omsättning, betalning, antal fakturor och Rotavdrag visas även det på första fliken. Denna statistik räknas upp automatiskt i systemet när olika saker sker, som fakturering och betalning.

UH-objekt

Om ni arbetar med Underhållsobjekt i PP7 så hittar ni en översikt över de aktiva UH-objekt som finns kopplade mot kunden, med den grundläggande informationen för dem. Klicka på ett UH-objekt för att komma till det.

Kundhändelser

Från version 2020 hittar ni Händelser i Kundfråga!

På första fliken hittar du en panel till höger som heter Händelser. Det är en tidslinje över händelser på kunden, sedan start till dagens datum. Tidslinjens utseende varierar baserat på händelse, och visar idag manuellt inlagda händelser och att göra.

I tidslinjen kan ni direkt se när det hände och vem som gjorde det. Klicka på händelsen för att komma till händelsens centrum. Ni kan också göra en fritextsökning på rubrik och innehållstext för att snabbt hitta det ni söker.

Kundfakturor

Här visas de öppna fakturor som ligger för betalning mot kunden. Listan visar alla fakturor, och klickar du på en specifik faktura så får du se PDF-bilden i högra delen av vyn så du snabbt kan titta på fakturabilden.

Vill du se på fakturor med andra filter än standardfiltret går du till fliken Filter fakturor och väljer de filter du vill ha.

Fliken Betalningar visar betalningar för just den faktura för tillfället står på i fliken Fakturor.

Övrigt

Övriga flikar innehåller information från kunden såsom adresser, arbetsställen, kontaktpersoner och anteckningar. Här kan du inte göra några ändringar, enbart titta på data.