Offert

Offertuppdrag

I Offertuppdraget planeras offerten, förfrågan mot leverantör utförs samt offertrader skapas.

De uppgifter som finns i Offertuppdraget har automatiskt kopierats från Offertprojektet, men kan även ändras manuellt för varje Offertuppdrag.

OBS! Ändras uppgifterna på ett Offertuppdrag så ändras EJ uppgifterna automatiskt i Offertprojektet.

Strökund/Arbetsställe

Fliken Strökund/Arbetsställe ger möjlighet att skapa en ny strökund för Offertuppdraget och även möjlighet att välja vilket arbetsställe som gäller.

Offertkalkyl

Offertkalkylen visar en sammanställning av valt Offertuppdrags planering.

Intäkter och kostnader visas per kalkylgrupp och som totalsummor.

Offertrader

Fliken Offertrader är de rader man vill offerera till en kund. Här kan också offert skrivas för enbart detta Offertuppdrag, genom att klicka på knappen Skriv offert och följa samma arbetssätt som i Offertprojektet.

Rader som är överförda från planering (se Offertplanering) är markerade med en bock i kolumnen Från plan.

Dokument, Kalender och Offertavslut fungerar på samma sätt som i Offertprojektet med skillnaden att i Offertavslutet så avslutas endast valt Offertuppdrag, ej andra Offertuppdrag eller Offertprojektet.

Offertavslut

Om man väljer att avsluta ett offertuppdrag till order och anger ett projektnr så skapas ett nytt uppdrag under valt uppdrag. Om man väljer att avsluta ett offertuppdrag till order och inte anger ett projektnr så skapas ett helt nytt projekt med tillhörande uppdrag.

OBS! Detta innebär att om ett offertuppdrag avslutas INNAN offertprojektet är avslutat, så kan det bli förvirrande om man vill ha hela offertstrukturen i samma projektstruktur.

Alltså: för att föra över HELA offertstrukturen, MÅSTE det göras från offertprojektet!